YSK Başkanı: 4 yerde seçimler 2 Haziran'da tekrarlanacak

YSK Başkanı Ahmet Yener, olağanüstü itiraz sürecinin 14 Nisan'da sona ereceğini hatırlattı, 4 merkezdeki seçimlerin de 2 Haziran'da tekrarlanacağını duyurdu.

YSK BAŞKANI AÇIKLAMA

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, YSK’da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin itiraz sürecini takip eden basın mensuplarıyla bayramlaştı.

Yener, il ve ilçe seçim kurullarının kararlarına yapılan itiraz sürecinin dün itibarıyla tamamlandığını, olağanüstü itiraz sürecinin de 14 Nisan'da sona ereceğini hatırlattı.

Partilerin itirazlarının sonuçlarına ilişkin bilgiler veren Yener, şunları söyledi: "AK Parti'nin 2 yerde itirazları kabul edildi. Aynı şekilde CHP'nin 1 yerdeki itirazı kabul edildi. MHP'nin 1 yerde, DEM Parti'nin de 2 yerde kurulumuza intikal eden itirazları kabul edildi. Süreç devam ediyor. Bugün de saat 14.00'te kurulumuz toplanacak."

Yener, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Riha’nin Curnê Reş ilçesi, Edirne'de bir belde ve Sivas'taki bir seçim bölgesinde seçimlerin 2 Haziran'da yeniden yapılacağını bildirdi.